Laden Evenementen

Alle Evenementen

‘Zee bloas um beurten de boodschap védan,
dat ’t duuster mut goan want ’t lich kump d’r an’

Maak kennis met…
‘bloasmeester’ Henk van den Berg

‘Midwinterhoornblazen Ugchelen’ is een club van enthousiaste bouwers en bespelers van de midwinterhoorn. Onze gast in het OKW-café is zo’n enthousiasteling. Behalve dat hij zelf midwinterhoorns bespeelt en bouwt, is hij ‘bloasmeester’. In die hoedanigheid leert hij nieuwe leden de kunst van het blazen op de midwinterhoorn.

Iedere maand oefent de club m.u.v. de maanden juli en augustus. Dan zijn de leden te vinden op de Beekbergse Avondmarkt waar ze het publiek laten zien hoe een midwinterhoorn gemaakt wordt.

Vanaf 1e adventzondag tot en met Driekoningen op 6 januari mag de midwinterhoorn buiten geblazen worden. De rest van het jaar is het bouwen van een hoorn en/of binnen repeteren.
 
Midwinterhoornblazen en -bouwen zijn bijgeschreven in de ‘Inventarislijst Immaterieel Erfgoed Nederland’. ‘Midwinterhoornblazen Ugchelen’ ziet het als taak deze vaardigheden door te geven aan de volgende generatie.

Henk van den Berg vertelt de bezoekers van het OKW-café aan de hand van instrumenten die hij die avond meeneemt, over de verschillende midwinterhoorns en hoe ze gebouwd worden. Wilt u weten hoe je een midwinterhoorn bespeelt? Onze gast legt het uit! Meer weten over ‘Midwinterhoornblazen Ugchelen’? Stel uw vragen!

Datum:     woensdag 1 februari
Locatie:    ACEC, Roggestraat 44
Aanvang:  20.00 u. Inloop vanaf 19.30u.
Toegang:  Gratis.
                 Consumpties voor eigen rekening

Go to Top