Laden Evenementen

Alle Evenementen

Nog maar nauwelijks bekomen van de laatste film die we zagen (Triangle of sadness, aanrader!!) hebben we ons weer gebogen over een film voor de volgende maand. We gaan dan kijken naar ‘The Banshees of Inisherin’, een tragikomedie van regisseur-scriptschrijver Martin McDonagh. Misschien is zijn naam niet zo bekend, maar de film Three billboards outside Ebbing, Missouri (2018) ook van hem, wèl, evenals In Bruges (2008). De film ging in première op het filmfestival in Venetië, waar een van de hoofdrolspelers, Colin Farrell, de prijs won voor beste acteur en McDonagh de prijs voor beste scenario.

Twee goede vrienden Padraic en Colm belanden in een moeilijke situatie wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de westkust van Ierland, waar de twee wonen probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. Een en ander kan niet voorkomen dat de gebeurtenissen escaleren.

Heeft u er net als wij nu al zin in? U bent van harte welkom om de film mee te gaan bekijken op woensdag 18 januari, aanvangstijd 20.00 uur.

Na afloop hebben we weer een nabespreking, waarin we onder leiding van Bram Rutgers met elkaar praten over wat we gezien hebben, over diepere lagen, de essentie van de film en over vragen of emoties die bij ons gerezen zijn. U bent ook daarbij van harte welkom, ook als u geen OKW-lid bent.

Deelname aan de nabespreking kost niets, zorgt u wel zelf voor een kaartje. U vindt de film op de website of app van Gigant gemakkelijk (wanneer deze erop staat) door in het scherm ‘vind je film’  te selecteren ‘per film’ en ‘specials’.

Namens de filmkring,

Bram Rutgers, Hanny van Asch
en Agnes van der Geest

 

Go to Top