Laden Evenementen

Alle Evenementen

Door Dr. Annette de Vries
Het vernieuwde Paleis Het Loo is zowel een historisch paleis als hedendaags museum. Een ‘plek van herinnering’ die nog altijd actueel is omdat het heden en verleden met elkaar verbindt. Letterlijk: door de nieuwe museale wereld ondergronds (5.000 m2) die verbonden is met het paleis. Figuurlijk: door de verhalen die we vertellen in de nieuwe vaste presentatie De Oranjes, tijdelijke tentoonstellingen en overige programmering. Oranje is nauw verbonden met de geschiedenis van Nederland en Europa.
We gaan verder terug in de tijd en door tot nu. Door nieuwe invalshoeken te kiezen en ook andere stemmen te laten horen, wordt het verhaal van Oranje rijker en krijgt meer reliëf. Zo kunnen we een museum voor iedereen zijn. Een impressie van een vernieuwd Paleis Het Loo dat klaar is voor de toekomst en zich blijft ontwikkelen.

Dr. Annette de Vries is kunst- en cultuurhistorica en manager in de wereld van musea en erfgoedinstellingen. Zij promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Amsterdam en maakte diverse publicaties en tentoonstellingen op het gebied van portretkunst, verzamelgeschiedenis en hedendaagse kunst. Zij was eerder directeur van Kasteel Duivenvoorde en Hoofd Collecties van het Dordrechts Museum. Sinds 2021 werkt ze bij Paleis Het Loo, eerst als Manager Kennisontwikkeling en vervolgens als Hoofd Kennis en Collectie. Annette vervult enkele bestuurlijke nevenfuncties in de culturele sector.

Ga naar de bovenkant