Door                Paul Bombeld
Datum             Woensdag 23 februari 2022
Locatie            Gigant, Nieuwstraat 377
                          7311 BR  Apeldoorn
Aanvang         20:00u

In het kader van de energietransitie van fossiele brandstoffen naar nieuwe (onbekende) energiebronnen gaat waterstof mogelijk een populaire energiebron worden.

Paul Bombeld neemt u mee naar een zeer innovatieve wereld waarin waterstof de komende decennia een belangrijke rol zal krijgen. Toehoorders die nog niets van waterstof weten zullen zich verbazen, terwijl waterstof-professionals zich geen moment zullen vervelen.

Paul Bombeld houdt zich in het dagelijks leven bezig met internationale waterstof-ontwikkelingen. Hij is hoofdredacteur van Waterstof Magazine, een nieuwsmedium met dagelijkse berichtgeving over actuele waterstof-ontwikkelingen wereldwijd. Waterstof Magazine bereikt wekelijks 20-duizend waterstofprofessionals op vijf continenten via lezingen, social media, de zeer actuele website en de wekelijkse digitale nieuwsbrief.

Als waterstof innovatiemanager werkt hij voor Kuster Energy, een regionale keten van tankstations in de Gelderse Achterhoek en het westen van Duitsland. Bombeld is projectleider van het grootste openbare waterstoftankstation van Europa aan de Braamtseweg in Doetinchem.

Als bestuurslid van GldH2 (Gelderland waterstof) is Bombeld betrokken bij de een van de eerste fabrieken voor groene waterstof in Nederland. Op het terrein van metaalfabriek Aurubis in Zutphen komt een waterstof-productielocatie die de komende jaren tientallen projecten in Gelderland en Overijssel van waterstof gaat voorzien.