• kalender

    Kalender

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Algemene ledenvergadering en OKW-café

april 3 @ 19:00 - 22:00

Algemene ledenvergadering
De jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vindt plaats voorafgaand aan het OKW-café en begint 19:00u. De agenda en vergaderstukken zijn per e-mail aan de leden verstuurd. 

OKW-café: Russische verhalen en muziek
Arend Steunenberg is uw inleider op deze avond en hij neemt u mee op een wandeling door Sint Petersburg. Hij beschrijft dat je op iedere hoek van deze stad struikelt over de geschiedenis, over de literatuur en de muziek.

Met Dostojevski als gids komt u bij de Peter- en Paulvesting waar hij gevangen zat en één van de 28 woningen waar de schrijver huisde, vlakbij het Marinski theater. We volgen Dostojevski naar het huis waar hij woonde voor zijn ballingschap in Siberië. Zo kom je ook bij het huis waar Tsjaikovski woonde met om de hoek het huis van Nabokov.
Nabokov haatte Dostojevski, mogelijk ook omdat zijn grootvader directeur was van de gevangenis waar Dostojevski zat opgesloten

In het huis waar Dostojevski zijn meesterwerk ‘ De gebroeders Karamazov’ schreef, overleed hij in 1881. Via de muziek van Stravinsky en het bijhorend ballet van Nijinsky legt de inleider een relatie met de filosofie van de schrijver en hoe dat te bezien is vanuit het hedendaagse Russische leven.

Gegevens

Datum:
april 3
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

ACEC gebouw
Apeldoorn, Nederland + Google Maps